Bailamama® on terveysliikuntakonsepti, joka vie eteenpäin ilosanomaa lantionpohjalihasten treenaamisesta!

Tunteja ja ohjelmia suunniteltaessa on otettu huomioon vallalla olevat kansanterveysongelmat kuten virtsankarkailu, niska-hartia-selkävaivat ja osteoporoosi. Yhtenä tärkeänä harjoittelun kohteena ovat lantionpohjalihakset. Kun lantionpohjalihakset ovat hyvässä kunnossa, niin ne lisäävät virtsanpidätyskykyä, seksuaalista nautintoa, vaikuttavat asentoon ja koko selän hyvinvointiin.

Lantionpohjalihasten tekeminen on mielletty usein tylsäksi ja jäänyt oman harjoittelun varaan ja tästä syystä monesti naiset ovat jättäneet lantionpohjalihastreenin kokonaan tekemättä vaikka ne ovat naiset yksi tärkeimmistä lihasryhmistä. Bailamaman yksi tärkeimmistä tavoitteista on saada naiset tunnistamaan lantionpohjalihasensa ja harjoittelemaan niitä monipuolisesti. Hauskan ja tehokkaan liikunnan lisäksi sillä on siis myös vankka terveystavoite!

Bailamama on luonut oman Squeeze -lantionpohjalihasten harjoittelumenetelmän, jota käytetään kaikilla Bailamama ryhmäliikuntatunneilla sekä kotiharjoitteluohjelmissa ja valmennuksissa . Squeeze menetelmä on erittäin motivoiva ja sen avulla lantionpohjalihasten harjoittelusta tulee oikeasti mukavaa. 
Lantionpohjalihaksista voit lukea lisää blogistamme

Bailamama® ryhmäliikuntatunteja on kolmelle eri kohderyhmälle.Bailamama® 4Venus - kaikille naisille, Bailamama® 9Months - raskaana oleville sekä Bailamama® 2Baby -äidin ja vauvan yhteinen tunti. Koulutetut Bailamama -ohjaajat ilmoittavat alkavista kursseista ja tunneista sivuillamme. Täältä voit katsoa RYHMÄLIIKUNTAPAIKAT JA ALKAVAT KURSSIT


Bailamama® terveysliikuntakonsepti on perustettu vuonna 2011. Sen perustajat ovat Maija Kiljunen ja Emilia Ek. Maija on fysioterapeutti, joka on tehnyt töitä lantionpohjantoimintahäiriöistä kärsivien naisten kanssa, sekä hoitanut paljon tuki- ja liikuntaelin asiakkaita omalla vastaanotollaan. Emilia on kätilö, joka on työskennellyt suomen suurimmassa naisten sairaalassa Naistenklinikalla useita vuosia kätilönä. Bailamama tiimi on kasvanut kovaa vauhtia viimeisten vuosien aikana ja tunteja on kehitetty yhteistyössä terveyden - ja liikunnanalan ammattilaisten kanssa. Bailamama valittiin vuoden liikuntatuotteeksi vuonna 2014.

Pysy Tiukkana -treenaa lantionpohjalihaksia!

Bailamama tekee töitä myös virtsankarkailun ehkäisemiseksi yhdessä Kätilöliiton, Gynekologiyhdistyksen, Synnytys- ja naistentautiopin tutkimussäätiön sekä Lantionpohjan fysioterapeuttien kanssa. Pysy Tiukkana -kampanjassa haastetaan kaikki naiset jännittämään lantionpohjalihaksia aina, kun punainen valo palaa liikenteessä. Jos päivittäisellä kulkureitilläsi ei ole liikennevaloja, niin harjoita aina lantionpohjalihaksiasi nähdessäsi punaisen auton, auton jarruvalot tai muuta punaista. Haaste perustuu naistentautien erikoislääkärin Pirkko Brusilan opettamaan muistitekniikkaan. Bailamama haastaakin nyt kaikki naiset osallistumaan! Lue lisää Pysy Tiukkana -haasteesta tästä!