Blogi »

Vauvan kanssa kannattaa todella jumpata!


Venus kuntoon - Palaudu synnytyksestä by Maija K., 20.11.2018
Tiesitkö, että jumppaamalla yhdessä vauvan kanssa tuet hänen kehitystään?

Erilaiset nostamiset, kantamiset, jumppailut ja leikittämiset tukevat vauvan kehitystä. Esimerkiksi erilaisten kanto-otteiden kautta saat tuettua vauvan motorista kehitystä sekä kehonhahmotusta. Otteet, joissa vauva vatsallaan aktivoivat vauvan takalinjan ja niskan kannattelua. Kun kannat vauvaa tasapuolisesti molemmilla käsillä, lonkilla, etuperin ja takaperin, tuet samalla vauvan tasapainoista fyysistä kehitystä.

Vauvan silittelyt, taputtelut, suukottelut, puhaltelut auttavat vauvaa hahmottamaan oman kehonsa ääriviivoja. Äidin läheisyys myös tälläisissä hetkissä luo vauvalle turvallisen tunteen, josta jatkossa helpompi ponnistaa uusiin itsenäisiin haasteisiin. Vuorovaikutus on myös edellytys lapsen puheen ja kielellisten taitojen kehitykselle.

Vauva myös tuntee ja kokee erilaisia, uusia rytmejä ja liikkeitä äidin kehon kautta. Erilaiset heijaukset, nostot ja heilurit ovat monella vauvalle aivan uusia ja uskaliaitakin kokemuksia. Nämä kokemukset synnyttävät mielenkiintoa liikkeen ja liikkumisen mahdollisuuksista.

Jos mietit minkälaiset liikkeet olisivat hyviä tehdä vauvan kanssa, niin tule silloin mukaan FitMama -valmennukseen!

Valmennukseen osallistuessasi saat joulukalenterin, jossa on jokaisessa luukussa vauvan kanssa yhdessä tehtävä harjoitus. Kalenteri on suunniteltu niin, että saat muodostettua luukuista tulleista liikkeistä itsellesi ja vauvallesi monipuolisen treeniohjelman. Tärkeää lantionpohjalihastreeniä löytyy myös luukuista :)

Sinä saat tehokasta treeniä ja vauva saa samalla mukavia motoriikkaa kehittäviä harjoitteita!


Kyllä, Haluan lähteä valmennukseen mukaan ja saada ilmaiseksi FitMama -joulukalenterin. Valmennukseen pääsee vielä mukaan 25.11 saakka. >> klikkaa tästä >>

Joulukalenterin kuuluu Fitmama -valmennuksen JouluEditioniin, mutta sinulla on mahdollista ostaa se myös erikseen.
Joulukalenterin saat ostettua täältä >>

Joulukalenteri vauva


Sinua saattaa kiinnostaa myös ...

Viisi tärkeää asiaa synnytyksestä palautuvan naisen ravitsemuksessa

Tiesitkö, miten iso osa oikeanlaisella ravinnolla on synnytyksestä palautumisessa? Ravinnolla on tärkeä rooli vatsalihasten erkauman kuntoutumisessa.

Vatsan kolot umpeen ja korsetti kuntoon

Navan pullotus ja vatsapeitteiden pömpötykset voivat ärsyttää vielä tovin raskauden jälkeen, jopa useita vuosia. Naisilla vatsapeitteitä kuormittaa raskausaika, ja kuten miehilläkin, ”vääränlainen treeni” tai ylipaino.

Äiti, pidä mahasi!

Miten saada 10kk vauvan kotina ollut keho taas tuntumaan omalta. 3 asiaa synnytyksestä palautumisesta, jotka jokaisen naisen on hyvä tietää.