Blogi »

Hups! Lirahtiko vai lorahtiko?


Pysy Tiukkana - Lantionpohjalihakset ja keho kuntoon by Maija K., 26.04.2016

Jos näin pääsi käymään, nyt on viimeistään aika herättää uinuvat lantionpohjalihakset. Käsi ylös, jos treenaat lantionpohjalihaksia säännöllisesti.Kaikki tietävät, että näitä lihaksia tulisi harjoittaa säännöllisesti, mutta kuinka moni oikeasti niin tekee. Harjoittelu koetaan usein turhauttavaksi, koska kyse ei ole näkyvästä lihasryhmästä, emmekä aina välttämättä edes tiedä, olemmeko oikeasti edes löytäneet lantionpohjalihaksemme. Syvien lihasten kunto ei myöskään näy päällepäin. Pyykkilautavatsakaan ei tarkoita, että lantionpohjalihaksesi ovat teräskunnossa.

Lantionpohjalihasten heikko kunto näkyy virtsan-, ulosteen- tai ilmankarkailuna, selkävaivoina, emättimen tai kohdun laskeumana. Siltikään virtsankarkailu eli inkontinenssi ei välttämättä tarkoita, että lantionpohjalihaksesi ovat heikot. Ne voivat olla myös ylikireät, joka on hyvin yleistä nuorilla naisilla. Lihas on niin kireä, että pienikin hyppy tai aivastus voi päästää lirauksen ja housut kastuvat. Jos lihakset ovat ylikireät, niin se ei tarkoita, että lihaksia ei tulisi harjoittaa vaan päinvastoin. Lantionpohjalihasten kireys on yhtä iso ongelma kuin heikkous. Silloin erityisesti opetellaan rentouttamaan lihakset ja usein paras tapa oppia rentous on opetella se jännityksen kautta. On tärkeää oppia tunnistamaan jännityksen ja rentouden ero.


Ponnistus, pakko vai sekamuoto

Yleisimmät virtsankarkailun eli inkontinenssin muodot ovat ponnistusinkontinenssi, pakkoinkontinenssi ja sekamuotoinen, jossa on sekä ponnistus- että pakkoinkontinenssin oireita. Ponnistusinkontinenssissa virtsaa karkaa ponnistuksen yhteydessä kuten esimerkiksi aivastaessa, yskiessä, nauraessa, hyppiessä ja juostessa. Pakkoinkontinenssissa tulee äkillinen voimakas virtsaamisen tarve ja ennen kuin ehtii vessaan niin housut ovat jo kastuneet.

Vaikka virsankarkailu olisi vain pientä lirahtelua, se on silti ikävä vaiva. Ei ole mukavaa olla märissä housuissa tai käyttää koko ajan suojia. Virtsa ei myöskään usein ole hajutonta. Itse on saattanut hajuun jo tottua, mutta muut kyllä sen haistavat. Ongelma alkaa vaikuttaa myös sosiaaliseen kanssakäymiseen. Kaupungille lähtö ei ole enää helppoa, kun täytyy miettiä päässään ensin vessakartta, että voi suunnitella sellaisen reitin, jossa vessoja osuu matkalle. Kuntosalilla kiertoharjoittelu on painajainen, jos takapuolesta jää jälki odottamaan seuraavaa jumppaajaa. Parisuhde voi joutua koetukselle, jos esimerkiksi virtsaa karkaa yhdynnän aikana tai lihakset ovat niin kireät, että yhdyntä sattuu.

Treeniä lantionpohjaan


Kaikista tärkeintä on nyt aluksi, että löydät lantionpohjalihakset ja alat treenata niitä säännöllisesti. Tuloksia on odotettavissa muutaman kuukauden sisään harjoittelun aloittamisesta. Kun treenaat säännöllisesti, virtsakarkailu vähenee tai loppuu kokonaan, oman kehon tuntemus paranee ja saat lisää seksuaalista nautintoa.

Miksi siis et aloittaisi treenaamista heti kotitreeneillä
!


Tässä sinulle lantionpohjalihasten supertreeniohje:


Tee harjoitteet kuvissa olevissa asennoissa. Toista kesto-, nopeus- ja maksimivoimaharjoitteet lantionpohjalihaksille 4-5 kertaa viikossa.

Kestovoima: Jännitä, pidä jännitys 10-20 sekunnin ajan. Rentouta lihakset ja pidä taukoa 10-20 sekunnin ajan. Toista harjoitus 8 kertaa.

Nopeusvoima: Jännitä lantionpohjalihakset niin nopeasti kuin pystyt. Pidä muutaman sekunnin tauko jännitysten välissä. Toista harjoitus 10 kertaa.

Maksimivoima: Jännitä lantionpohjalihakset voimakkaasti, pidä jännitys 5 sekunnin ajan. Rentouta lihakset ja pidä taukoa 10 sekunnin ajan. Toista harjoitus 5 kertaa.Lantionpohjalihastreeni, Come To Mama
Lantionpohjalihasharjoitus, makeat muodotLantionpohjalihastreeni, Peace and Love


Copyright: Minä Olen Kustannus Oy
Lähde: Bailamama -Pysy Tiukkana -kirja
Teksti: Maija Kiljunen, fysioterapeutti
verkkovalmennus Haluatko jatkaa lantionpohjalihastreenejä ammattilaisten opastuksella?

Tutustu Pysy Tiukkana -verkkovalmennukseen, jonka avulla opit helpon ja tehokkaan lantionpohjan harjoitusmenetelmän ja treenaat keskivartalosi ja lantionpohjalihaksesi kuntoon.

Luvassa todella kattava 6vk paketti: tehokkaita harjoituksia lantionpohjan - ja keskivartalonlihaksille, viikottaiset livelähetykset, ravintovalmennusta, reseptejä, Bailamaman fysioterapeuttien ja ravintoneuvojan tiukan lempeässä ohjauksessa.

>>Lue lisää valmennuksesta tästä>>
Sinua saattaa kiinnostaa myös ...

Tipaton tammikuu?

Haastamme kaikki naiset mukaan tipattomalle tammikuulle eli lantionpohjalihasten tehoharjoittelu kuurille!

Tunnista Lantionpohjasi ja Pysy Tiukkana!

Sanotaan, että: ” Lantionpohjan lihakset” ovat naisen tärkein lihasryhmä. Suositellaan, että naiset harjoittelisivat lantionpohjan lihaksiaan läpi elämän ainakin kolme kertaa viikossa. Mutta kuinka harjoitella tuota hyvin tärkeää lihasryhmää, jos ei tunnista sen olemassaoloa.

Kaikki alkaa jalkovälistä!

Ne vaikuttavat aivan käsittämättömän moneen asiaan. Jos niissä on toimintahäiriö, niin koko elämän nautinto voi kadota. Pissa karkaa ja housut kastuvat.